Projekt: SMEm Power Efficiency

Rok Stropnik/ februar 17, 2021/ Novice, Projekti, Zadnja novica/ 0 comments

V okviru evropskega projekta SMEmPower Efficiency potekajo BREZPLAČNA spletna predavanja v obsegu 5 ECTS. Po opravljenih predavanjih in izpitu udeleženci pridobijo potrdilo za opravljeno izobraževanje programa ENERGETSKA UČINKOVITOST V MALIH IN SREDNJE VELIKIH PODJETJIH. Program je certificiran in akreditiran na vseevropski ravni s strani  Univerze v Ljubljani, Fakultete za strojništvo pri katerem sodelujejo člani LOSK, s sodelovanjem Štejerske gospodarske zbornice.

Read More

USTREZNO DELOVANJE IN UPRAVLJANJE PREZRAČEVALNIH SISTEMOV V ČASU KORONAVIRUSA – Covid-19!

Rok Stropnik/ november 13, 2020/ Laboratorij, Novice, Raziskovalna dejavnost/ 0 comments

Za vsako epidemijo so pomembne prenosne poti povzročitelja okužbe. Za COVID-19 in za številne druge respiratorne viruse prevladujejo tri poti prenosa: (1) kombinirani prenos preko kapljic in po zraku v 1-2 m tesnem stičnem območju (kapljice in aerosoli, ki se izločajo pri kihanju, kašljanju, petju, kričanju, govorjenju in dihanju); (2) zračni prenos na dolge razdalje (na osnovi aerosola); in (3)

Read More

ENERSTOCK 2021

Rok Stropnik/ oktober 22, 2020/ Raziskovalna dejavnost, Zadnja novica/ 0 comments

od 09.06.2021 do 11.06.2021 Lokacija: Cankarjev dom Laboratorij LOSK so-organizira 15. Mednarodno konferenco o shranjevanju energije ENERSTOCK, ki bo v letu 2021 potekala v Ljubljani. Konferenca z naslovom »Pametnejšim rešitvam naproti« bo na sporedu med 9. in 11. junijem v Cankarjevem domu. Predsedujoča konference sta izr. prof. Uroš Stritih iz Fakultete za strojništvo Univerze v Ljubljani in dr. Alenka Risić iz Kemijskega inštituta.   Na

Read More

EU HEART projekt

Rok Stropnik/ februar 14, 2018/ Laboratorij, Novice, Projekti/ 0 comments

Fakulteta za strojništvo Univerze v Ljubljani se v okviru laboratorijev aktivno vključuje v pomembne strateške mednarodne projekte in sodeluje z domačimi in tujimi podjetji pri razvoju novih tehnoloških rešitev, ki imajo visok tržni potencial. Eden takšnih je projekt HEART v okviru programa Obzorje 2020, v katerega je vključen Laboratorij za ogrevalno, sanitarno in solarno tehniko ter klimatizacijo pod vodstvom izr.

Read More